söndag 25 juli 2010

God morgon

14 grader och regn. Väderprognosen för dagen ser inte allt för hoppfull ut. Så vad skall man hitta på idag?

- pärla?
- sy en tygkasse eller två?
- baka bullar?
- ta en tur till den lokala järnhandeln (om den har öppet på söndagar) och botanisera bland fisketrådar för att se vad som lämpar sig som pärltråd. Fireline förståss men säkert andra också.
- dra på barnen regnkläder och ta en tur till havet?
- spela wii hela dagen?

Ja vi kan nog sysselsätta oss även om vi inte kan bada idag.
Mina tjejer är väldigt pigga på att pärla och de vill göra det varje dag när lillebror sover så jag har redan hunnit med att göra tre armband och ett hänge. Tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder föränn jag kommer hem, men då blir det väl massuppladdning :-)

lördag 17 juli 2010

En midsommarnattsdröm

Mitt bidrag till Barapyssels midsommartävling. Uppgiften var att skapa ett midsommarsmycke.
Jag har gjort ett set med halsband och örhängen i grönt och turkost med silverpläterade smyckesdetaljer. Tänk dig att sitta på bryggan vid en spegelblank sjö den trolska, ljusa midsommarnatten.

Jag tvingade mig även till att göra ett collage av bilderna. Jag är inte direkt kompis med photoshop utan redigerar mina bilder så lite som möjligt. Det är altså inte bara för att jag lite fotonördigt kan påstå att photoshop är fusk och att en bra fotograf tar en bra bild, utan även för att jag är så dålig på bildbearbeting.
Men omöjligt är det ju inte och kanske inte fusk heller så jag tror att jag skall ägna en del av semester åt moderskeppet.

Nu har min semester äntligen börjat och imorgon åker vi bort någon vecka. Jag har packat pärlor och lite tyg och hoppas på lite regn :D Barnen har redan gjort klart att de vill sy väskor, baka och pärla så vi håller oss nog sysselsatta även om inte solen skiner. Ha det bra!

torsdag 15 juli 2010

Till mina Rinoklänningar

Under våren så har jag köpt inte mindre än två Rinoklänningar. De är sydda av fina blommiga retrotextilier och så snygga modeller. Enkla men ändå något lite extra, som den fina kragen på prästkrageklänningen.

Naturligtvis behövde jag göra lite smycken att ha till. Eftersom jag redan hade halsband som passade så blev det armband. Det är ju så kul att göra armband, det går fortare och jag tycker att man kan vara lite djärvare när man designar ett armband, det blir ju inte lika mycket i blickfånget som ett halsband.





Till den blåa prästkrage blåklocka gjorde jag ett treradigt armband med sötvattenspärlor i blått och rosa samt glittriga fascetterade firepolished glaspärlor och några swarrisar.



Till min svart/vit/gröna solros gjorde jag armband och örhängen av några fina gröna agater som länge legat i pärllådan och väntat på rätt tillfälle. Det är länkat och har även en stor silverpläterad pärla och berlocker och så några små rosa/gröna facetterade glaspärlor som hänger vid låset.

fredag 2 juli 2010

Vi för familjetraditionen vidare.



Förra året när stora dottern slutade ettan gjorde hon armband till sina lärare. I år var det lilla dotterns tur. Hon börjar sexårsklass efter sommaren och igår gick hon sista dagen i förskolan. Och jag som tyckte att hon alldeles nyss började, otroligt.
Hur som helst så har även hon gjort armband till sina förskolefröknar. Lite hjälp har hon förstås fått men alla armband är ett samarbete mellan oss där hon har valt pärlor och designat medan jag hjälpt till med tekniken och kommit med några tips här och där.

Dessa armand tycker jag verkligen mycket om särskillt till sommaren. Det påminner ju mycket om det ena som stora tjejen gav bort förra sommaren men det är lilla tjejens design som hon skapat utan förlaga. Hon gillade de stora krakelerad kvartspärlorna och de blommiga lampworkpärlorna. De stora gröna sötisarna var mitt förslag.



Det här armbandet är det där jag haft mest att säga till om. Det är jag som valt färgskalan och dottern som hittade de finaste bruna pärlorna. Jag blev nöjd, det känns lite lyxigt trots den kanske lite murriga färgskalan (dottern hade nog önskat lite mera färg)




Denna härliga pärlkombination är helt dotterns. Jag skulle aldrig kommit på att sätta pärlorna två och två eller att blanda de rosa och bruna nyanserna så här fint.