måndag 28 februari 2011

Alkemi - smyckestillbehörs vintertävling

Jag har lämnat in ett bidrag till Smyckestillbehörs vintertävling Alkemi.
Konkurrensen är stenhård så vi får väl se hur det går. Mitt bidrag kan du se här.

söndag 27 februari 2011

Julgåvor - lite sent kanske

Bättre sent än aldrig visar jag årets julklappar och det jag skickade i julpysselbyte.

Det här armbandet det som jag precis hade slutfört den där dagen före jul då jag och storasyster pärlade tillsammans. Jag gjorde också ett ännu ofullbordat armband med de röda tvåhålspärlorna jag vann i höstas.
Detta armband fick min svärmor i julklapp. Det är skapat av min favoritsten Aventurin och turkosa facetterade glaspärlor. Eftersom det var jul så fick det bli en liten ängel vid låset.

Vid sjalbarns julpysselbyte skickade jag detta set med armband och två lösa berlocker som kan bäras i kedja runt halsen eller var man vill. En liten pärlklase och en ängel. Även dessa smycken är av aventuriner, tjeckiska facetterade glaspärlor och silverpläterade metalldelar.

tisdag 22 februari 2011

Min kreativa dotters skapelser

Båda mina flickor tycker om att pyssla. Båda trivs bra bland pärllådor och kan sitta länge och välja pärlor och gör verkligt fina saker. När vi har gott om tid så syr vi också gärna tillsammans. Att göra väskor är ett bra projekt med barn, det är relativt enkelt och kan varieras med detaljer i det oändliga. Att släppa lös dem med symaskinen är lite läskigt men det har gått bra bara man passar tills de blir lite vana så de inte syr sig i fingrarna. I början har de suttit i mitt knä och hjälpt till att styra.

Här vill jag visa några av Storasysters fina armband.


Det lila är av härliga, stora facetterade glaspärlor, brun goldstone (som ju egentligen är glas) och lite andra pärlor hon hämtade ur sin egen pärllåda.



Det röd/silvriga jularmbandet skapades lagom till jul hon drabbades av kräksjuka och vi hade ett par dagar hemma tillsammans bara hon och jag. Det jag gjorde kommer i nästa inlägg och då kan ni nog ana var hon hämtade inspirationen. Fast hon gjorde något helt eget.

måndag 21 februari 2011

Syfestival igår

Var på syfestivalen igår tillsammans med Lillasyster och Flufftoffla med dotter. Vi hade en trevlig och inspirerande dag. Travade runt bland pärlbutikerna med döttrar som plockade pärlor som smågodis, tja det gjorde nog vi också :-)


Jag shoppade lite härliga turkosförgade agater, lite berlocker (i påsarna) och mina favoritlås. De är magnetlås och suveräna till armband. Så kunde jag inte motstå glittrande, facetterade rondeller i olika färg.
Dottern shoppade minst lite mycket.

Tittade även på ljuvliga tyger men köpte inget. Har trots allt mer tyg än vad jag använder. Sucktade efter fina tyger från Znok och JNY Jag skulle verkligen vilja ha en klänning av det rengbågsrandiga till Lillasysters dansuppvisning senare i vår men hon var själv ganska sval inför tyget och jag ganska tveksam på min förmåga och tid till att sy en klännig till henne, så jag avstod.
Brunt brukar inte vara min favoritfärg men de bruna Znokdjuren gillar jag verkligen.



Visst är den härlig den här kuddhögen. Vilken kudde som helst skulle jag vilja ha. När jag har massor med tid någon gång i framtiden skall jag lära mig brodera så vackra kuddar men nu nöjer jag mig med att njuta av bilden. För den som vill skapa dem så finns material hos Fingerfärda