fredag 26 augusti 2011

Oh, my God!



....utbrast Storasyster när hon såg vad jag hade shopppat. Jag tror att det var de stora blåa glas"diamanterna" som hon förundrades över. Det gjorde nog jag lite också, jag hade tydligen inte läst så noga och trodde inte att de skulle vara så stora. Men läckra är de och de ofärgade är kanske i en mer lättanvänd storlek och också väldigt snygga. Och visst är jordgubbarna läckra.
Det var förlängningskedjor  och kanske någon mer kedja jag skulle ha men så råkade lite annat smått och gott också komma med, det var ju rea så jag kunde inte låta bli :D



Det här snygga tyget har jag haft i min tyglåda ett tag. Jag har hittat det på Tradera för över ett år sedan. Först hade jag tänkt att det skulle bli en lång volangkjol men så kom jag på att det nog skulle bli snyggt till klänning. I detta mönster tror jag. Lite 60-tal över klänningsmodellen.
Eller är kanske den här modellen snyggare???

Jag är också sugen på att sy mig en kjol i blomtyget från Stoff och Stil på sittkudden som bebisen sitter i några inlägg längre ner.  Döttrarna tycker dock inte att en, eller snarare deras, mamma kan ha en sådan kjol men jag tror inte att jag bryr mig så mycket om det. Jag tror att det blir snyggt.

söndag 21 augusti 2011

Som körsbär...


Körsbär är verkligen goda och vackra. Lillebror satte i sig en hel skål idag till systrarnas förargelse. Här några körsbär som varar längre. Körsbär i öronen och runt armen. De är ganska maffiga de här stenarna och smycken känns lite lyxiga.


Här har jag blandat körsbärskvartsen med koppar och andra rosa toner och även gjort ett par matchande creolörhängen i koppartråd.



Här hänger det en rad med bärörhängen. Jag har alltid gillat örhängen med stora krokar men av någon anledning så har jag inte vågat mig på att böja tråd själv tidigare. Det var ju ett misstag. Det var roligt att göra dessa örhängen och efter några par så börjar jag få in snitsen. (De första improvisationerna får ni inte se)


fredag 19 augusti 2011

Ugglor, ugglor och lite annat.

Nya stof och stilkatalogen damp ner i brevlådan. Det är alltid lika roligt med ny katalog och stof och stil brukar ha hur mycket fint som helst men i år tycker jag faktiskt att katalogerna var något av en besvikelse. Hemtextilkatalogen gick nästan helt i jordfärger och svart/vitt och så lite bondromantik i juldelen. Inget som väckte habegär hos mig.
Även modekatalogen gick i en dovare färgskala än vad jag hade önskat men där fanns några guldkorn tex ugglorna här ovan
Eller vad sägs om den här underbara manchestern

Ja, babyn var inte så dum den heller ;-)


Det här manchestertyget tycker jag också var väldigt fint, tänk dem i fina puffbyxor på en liten flicka. Synd att mina flickor hellre har tajta byxor.

För att återgå till ugglor så är de ju ett kärt motiv för sybloggerskor titta bara på glaminas fina mössa, Majithos eller Pilottas virkade ugglor, en underbar pyjamas från OYB , några söta sydda ugglor från Lillemors syhörna eller vad sägs om Heimlagas fina stickade ugglemössa

måndag 15 augusti 2011

Nya armband

Ett armband med enbart sötvattenspärlor, de stora blå och gröna köpte mamma till mig när hon var i Kina i våras.

Ett armband i lila och koppar - en favoritkombination. Rondeller igen förstås :D

Sommarenkelt och rosa. Trött på elastisk tråd.

Eldigt i rött, lila och orange. Mitt första armband av memorywire. Det var roligt att trä men inte riktigt så lätt att få till avsluten som jag hade tänkt mig.


lördag 13 augusti 2011

Pysselsbloggar

Det finns ju massor med pysselbloggar. Jag har lagt till en del nya smyckesbloggar i blogglistan i marginalen men jag är ständigt på jakt efter nya inspirerande bloggar så dela gärna med dig ev dina favoriter. Jag söker särskilt utländska bloggar - vad får man inte missa?

Augustinatt

Bjuder på mera rondeller :D Jag gillar verkligen de knubbiga, gnistrande rondellerna. De känns av någon anledning mer lyxiga än runda pärlor.


Augustinatt

Ett armband i två sektioner - en länkad med koppartåd och en trädd på wire och så en fin kopparpärla i mitten. Det är härliga montanablå rondeller och blå goldstone, som ju egentligen är en glaspärla.




torsdag 11 augusti 2011

Vardagslyx - två nya armband

Som kontrast till gårdagens färgbomb bjuder jag idag på ett par sobra men lyxiga armband.
De kan bäras var för sig eller båda tillsammans.

Flygvärdinnearmband

De silverfärgade facetterade rondellerna köpta jag på symässan i våras och de har legat i pärllådan och väntat på inspirationen. Så när jag flög nyligen så såg jag ett så fint armband på flygvärdinnan och då visste jag vad rondellerna skulle användas till. Helt i svart och silver och så några svagt lilatonade glaspärlor mellan. Med rondellerna, de stora svarta och swarowskibiconer är det ett lyxigt armband som ju passar till allt. Trätt på elastisk tråd.


Vardagslyx

En ensam rondell och en rad svarta onyxpärlor utgör ett lyxigt armband som man med lätthet bär varje dag. Det påminner om armbanden Charcol som jag gjorde för några år sedan.
Även detta armband är trätt på elastisk tråd.

onsdag 10 augusti 2011

Ett hav av färger

Jag har pärlat en hel del i sommar. Inte minst så har jag gjort det här maffiga rasselhalsbandet. Ett riktigt somrigt blomsterhav. Det var mitt bidrag till Nätverket Inspiras tävling med temat "Ett hav av färger". Färger gillar jag och tycker om att använda färger i mina smycken så det var ju ett tema som inte fick försittas :-)
Jag har ända sedan jag var barn tillbringat mina somrar i norra Sverige, i Västerbotten. Det var där jag var när jag skapade halsbandet och det var där i naturen jag fann inspirationen. Grunden är olika gröna nyanser, dem ljusa från åkrar och ängar och de mörka från skogarna runt omkring. Så finns där också vatten, havet och sandstranden och skogstjärnen där vi badar. Och i centrum en gul swarowskidroppe som får symbolisera solen och det fantastiska ljuset.


Till det kommer sedan alla blommorna som växer på vår äng och runt omkring. Prästkragar, klöver, blåklocka, smörblomma och inte minst rallarros (eller mjölkört som den egentligen heter) som ju finns i överflöd i alla diken och på hyggen i skogen. Man kan se hela lila hav - otroligt vackert.


Halsbandet består av en salig blandning av pärlor men till största del av tjeckiskt glas. Bl.a. alla blommor och blad.

Hur det gick i tävlingen? - Jo jag vann tredje pris :D