lördag 29 oktober 2011

Höstpasteller

 Som utlovat kommer nu fler armband i höstiga pasteller. Det blev visst en riktig bildbomb det här inlägget :D
Men det kan man kanske stå ut med.
 Först ut två roliga rasselarmband med rosa gemensamt. Men det är roligt att leka med nyanser och få så olika uttryck. 


 Det första armbandet går i rosa och grått och är egentligen väldigt enkelt. De flesta pärlor är i samma form och storlek, bara de rosa kuberna avviker. Det syns inte så bra på bilden tyvärr men det finns även några berlocker.


 Detta armband går i rosa, beige och även lite brunt. Det är fullt av fina sötvattenspärlor i två nyanser och så accenter i melonrosa och en nästan lila nyans. Till detta kommer även blommor och några berlocker.

 Lyxig höstpastell med en liten ängel. De fina rondellerna kommer igen i detta armband. Här tillsammans med stora gråa sötvattenspärlor, grå vaxpärlor, och ljust lila facetterade glaspärlor. Armbandet har en förlängningskedja och klolås. Örhängen av egengjorda ringar i silverfärgad koppartråd.

 Här återkommer det blå höstpastellarmbandet som nu fått sällskap av ett par, i mitt tycke, mycket fina örhängen. 

För övrigt så laddar jag förstås inför syfestivalen som är nästa helg. De senaste gångerna har jag haft någon av döttrarna med mig men i år skall de åka bort så jag får gå barnfri. Det känns fint. Det är jättekul att shoppa pärlor med döttrarna men de tröttnar snabbt och vill absolut inte titta på något annat än pärlor. Medan jag funderar på att vida vyerna och kanske våga mig på att prova att sticka något också. En enkel sjal kanske.

måndag 17 oktober 2011

Höst i trädgården

 Skaparlusten har infunnit sig igen :D  Jag är fortfarande väldigt ny på mitt nya jobb men den värsta chocken och tröttheten har lagt sig och jag har energi över för lite skapande också. Det känns mycket bra! Och vem kan väl motstå att gå ut och fotografera skapelserna under härliga höstdagar som det varit nu de senaste helgerna. Min trädgård är verkligen en mardröm för en trädgårdsvårdare - jag är helt ointresserad och helt okunnig om trädgårdsskötsel vilket märks. Men astrarna är fina och matchar smyckena så fint. 
 Nästan samma nyans som i astrarna är det i detta länkade set. Jag har i detta set med halsband och armband använt glaspärlor och en lila sten som såldes under namnet "lilac stone". Vad en geolog skulle kalla den vet jag inte men den har en mjuk lila och mycket vacker färg.


Höstpastell med focus på blått. Jag har (på beställning) jobbat en del med grått i olika kombinationer. Det här är det första armbandet, fler följer. Jag är nöjd med både känslan och färgkombinationen. Och inser att jag  måste köpa mer rondeller.
Har här använt ett magnetlås som jag ju gärna använder till just armband eftersom det ju är så enkelt att ta på och av.
Regn
var temat till dessa örhängen. Ett riktigt skyfall med kedjor och blåa pärlor och ett par ringar med tunga droppar. Fotoade på kedjan i trädgården som tidigare men denna gång med mer höstig bakgrund.