onsdag 22 februari 2012

Syfestival i helgen



Det var ju syfestival på Älvsjömässan förra helgen. Jag var där tillsammans med mina båda tjejer och knittingEmma . Jag är nöjd med festivalen. Tycker att det var trevligt och en lagom blandning av tyger, garn och annat. Även om det kanske börjar bli lite väl stor pärlavdelning nu. Jag kan ju förstå att syfantaster inte helt uppskattar det.

Som synes blev det en del shoppat. Tjejerna gillade pärlshoppingen så det blev en del sådant. Allt är altså inte mitt utan en del av pärlorna har flickorna köpt. 
Så har jag nu tänkt ge mig in på ett riktigt stickprojekt och köpt ett mysigt turkost garn i merinoull och bomull samt mönster till en trekantig sjal. Hoppas att det blir lika bra som jag har tänkt mig. 

Så behöver jag nya grytlappar och köpte därför bomullsgarn där planen är att flickorna skall lära sig virka grytlappar. Vi får se hur det går.

Visst är det fantastiskt det här tyget från Znok .
Jag kunde helt enkelt inte motstå det fast jag vet att jag brukar ha svårt att faktiskt göra något av tyger jag köper. Men detta fantastiska sommartyg ska bli en tröja till Lillebror. 


Flickorna vill ha onepiece. Vi har varit runt och letat i affärerna men inte hittat några som passat smak och storlek. Så hittade jag det här mönstret på mässan och passade på. De har redan massor med ideer om hur overallerna skall se ut. 


tisdag 14 februari 2012

Stickskolan

Tja, det här med sticknikng kanske är något. Jag har inhandlat en grundbok i ämnet så att jag kan prova mig på att sticka ett mönster och har någonstans att slå upp hur man gör öhp och liknande.
Jag har inte hunnit bläddra så mycket i den men det känns som en bra, grundlig och pedagogisk bok.

måndag 13 februari 2012

Det blev inget armband men väl ett par örhängen till kjolen. En av fördelarna med att ha pysselbordet i sovrummet är att det är nära när man på söndagmorgonen får en ide. Sambon hade vissa synpunkter på att jag började pyssla innan han stigit ur sängen men det gäller ju att smida medan järnet är varmt så varför vänta på att han skulle vakna??

Något armband har det som sagt inte blivit ännu men nu har en ide planterat sig i min hjärna. Hoppas att den blir lika bra genomförd som i tanken. Måste bara shoppa lite material först.

Till örhängena har jag använt agaterna, koppartråd och några små kopparpärlor. Har även gjort krokarna själv.

lördag 11 februari 2012

Ny kjol - dags för nya armband

Jag har köpt mig en ny härlig snurrkjol från Rino. Jag hade den på jobbet häromdagen och alla kommenterade den färglada kjolen. Så här i februarimörkret kan man verkligen behöva lite färg som avbrott med allt svart och grått som jag (och alla andra) annars klär mig i. Den är rundskuren i kraftigt bomullstyg så den står ut nästan som en ballerinakjol.
Till nya kjolen behöver jag givetvis även nya smycken och att skapa något i så här härliga färgen är en rolig utmaning. Tänkte börja med ett armband men har inte kommit längre än till att botanisera lite i pärllådorna. 
De här oreanga agaterna skulle jag gärna vilja använda. Jag har haft dem länge men hittills har det legat orörda. Men till den här kjolen känns det som om det verkligen passar. De ljust laxrosa pärlorna passar väldigt fint mot agaterna och kanske funkar det även med de röda pärlorna. Vet inte ännu vilken teknik jag skall använda men nog skulle det vara snyggt med koppar till. 

Ett alternativ som kanske skulle vara mer lättburet är att ta upp den grönturkosa färgen i tyget. Och använda de fina keramikpärlorna som även de legat länge i pärllådan. Och varför inte lite aventurin  en av mina favoritstenar. De här pärlorna säger till mig att de vill bli ett makramearmband och varför inte ett grovt med läderrem. Hoppas att hålen är tillräckligt stora.


Laddar för fullt inför syfestivalen som ju nu närmar sig med stormsteg. I år skall båda tjejerna följa med. De skall shoppa pärlor och jag skall köpa lite garn och se om jag inte klarar av att sticka en sjal. Vantarna saknar dock fortfarande sina tummar. 

söndag 5 februari 2012

Nya Stoff och Stil-katalogen

Hade som vanligt en del härliga nyheter. Bäst av allt var nog att de skall öppna en butik i Kungens kurva i mars! Vilken dröm!
Vårens katalog tycker jag bjöd på mycket fint, mycket som väckte habegär. 
 Jag nöjer mig med att visa några fina klänningsmodeller som var nya för i år och ett fantastiskt tyg som jag nog måste ha för att sy en kjol av. Önskar också att barnen skulle vilja ha tröjor av alla de fina trikåtygerna som fanns, men det verkar de inte vara så intresserade av tyvärr.
I stället får jag koncentrera mig på att hitta tyg till draperi och stolsdynor i år nya relax som sambon jobbat med hela hösten. Nu närmar det sig äntligen färdigstadiet.

Vet ju med mig att det är en stor risk att de inköpta tygerna aldrig blir någon färdig skapelse men nu går det bra att lämna bort sina UFOs till Hemslöjdens jubileumsutställning på Liljevalcs i sommar. Läs mer på 365 saker du kan slöjda  

Nu skall jag gå och korta av ett armband och ev. skapa något nytt av de pärlor jag får plocka bort.