onsdag 23 maj 2012

Lillasyster gästbloggar: Strand

Jag har en tröja och shorts som är lika och sommaren är på väg.
Jag har plockat snäckan i Turkiet.
Jag har gjort halsbandet själv. 
Jag älskar halsbandet!

Liv***  





tisdag 22 maj 2012

Får jag presentera en kommande gästbloggare

Lillasyster Liv 8 år (snart)

bloggar inom kort om sitt sommarhalsband.

tisdag 15 maj 2012

Shopping istället för pyssel.


I brist på pysseltid kan man ju shoppa. Har köpt härliga multifärgade snäckskalspärlor som borde funka fint som fokalpärlor på halsband och fina bronsberlocker. Jag tänkte att jag skulle avvika något från min vana att göra armband och jobba lite mer på halsband.

Angående målningsprojektet kan man ju konstatera att det är tydligt att vi har underskattat rummets storlek, arbetsinsatsen och färgmängd. Men till helgen skall vi bli klara.





lördag 12 maj 2012

Varför jag inte bloggar eller pysslar....

Jag är något av periodare när det kommer till fritidsaktiviteter, kanske särskilt eftersom fritiden är begränsad. Tiden räcker helt enkelt inte till att göra flera olika saker. Nu har jag altså ägnat tiden åt annat än bloggande och pyssel. Jag har läst en del, det är väldigt mysigt att sitta i fotöljen på kvällen och göra något vettigt som att läsa. Har nästan läst klart Cirkeln, den är kanske inte jättebra (jag är nog för gammal) men när jag väl börjat läsa den  så måste jag få reda på vad som händer sen. Så andra delen Eld är beställd. Storasyster är väldigt nyfiken på boken så troligen kommer jag att läsa om de tillsammans med henne.

Så har jag återigen, jag gör det varje vår försökt komma igång och bli en inbiten löpare som älskar löpning. Riktigt dit har jag inte nått men jag har insett att det går lättare om jag springer ofta. Var annan dag är mitt mål, det går sådär.

Så, sist men inte minst så är ju renoveringen en anledning till att jag inte pysslar, denna helg. Vår julgransfot var sönder i julas och en hel del vatten hamnade på golvet, med skadat parkettgolv som följd. Det har vi nu fått fixat. Golvet är underbart, så ljust, fint och orepat. Men när vi nu då var tvungna att tömma vardagsrummet tänkte vi passa på att måla väggarna. Inte färgen på bilden dock utan en väldigt ljus gul. Sen tror jag att jag skall färga gardinerna i någon mer vågad färg, de är beiga nu.

Egentligen skulle jag väldigt gärna stå i källaren och såga till min kopparplåt eller jobba med något annat av de smyckesideer som jag har i huvudet. Det är ju flera spännande tävlingar på gång som jag gärna skulle vilja delta i men vi får se om tiden räcker till. Inspira har en tävling med temat; skatter från jorden inre det är väl inspirerande. För att inte tala om Pagonis tävling med schlagertema där kan man ju verkligen ta ut svängarna. Dessutom har stareyes en tävling med temat Recycled art för vilket jag har flera ideer. Ja vi får se hur långt tiden räcker. Nu måste jag återgå till golvtäckning och maskning inför målningen.

onsdag 2 maj 2012

3smak


Med glassen tresmak som inspiration har jag skapat detta rasselarmband. Har egentligen aldrig gillat glassen men det är något visst med färgerna. Och så är det ju barndom. Det fanns väl inte ett barnkalas där inte tresmak serverades? Ahlgrens bilar är ju i samma färger. Dem tycker jag är mycket godare.



 Roligt nog har glassen tydligen inspirerat en del andra bloggare också titta bara på denna härliga kjol, roliga naglar, fina kuddar och söta amigurumi (skall nog inte berätta hur jag först stavade det ordet. Hur säger man det egentligen?)


Färgfrossa på verandabordet.

 

 Först tänkte jag att jag endast skulle använda vaxpärlor i de tre nyanserna och olika storlekar i armbandet men så insåg jag att jag inte hade alla färger i fler storlekar och att det var bra att mjuka upp med lite neutrala färger också, så då fick lite ljust grå och rosavita pärlor också vara med. Sen kunde jag inte motstå att blanda in lite glittriga glaspärlor också. Glitter är alltid rätt!