fredag 25 december 2009

Lite julklappar

Det blev inte så många hempysslade julklappar i år men några stycken hann jag med.
De första är det ju inte jag som pysslat utan barnen. De flesta fick en disktrasa i år :D
Inte världens roligaste julklapp kanske men diska måste man ju och en disktrasa med barnteckning kan nog liva upp. Barnen har ritat med textilfärgpennor på vanliga enfärgade disktrasor.


En dag strax före jul kom min syster med två pärlor som hon hade köpt och undrade om jag inte kunde göra ett halsband åt henne av dem. Det är klart att jag ville.
Jag gjorde två hängen och satte i ett enkelt organzaband så att hon kan variera. Den blåa klumpen tycker jag är snygg i sin enkelhet och den var ju snabbt fixad. Den hjärtformade var däremot lite lurigare. Pärlan är blåst och alltså ihålig med stora hål. Jag provade först med hattpinnar men det blev inte alls bra så efter lite experimenterande så blev det lintråd och makremeknutar. Jag har inte gjort makrame tidigare så det var både kul och lite utmanande. Men det blir nog mer makrame i framtiden tror jag.

2 kommentarer:

 1. Vackert halsband, och jättegulliga disktrasor. Jag hade faktist tänk rita några själv, hur funkar det med färgen, håller den bra om man tvättar i manskin också ?

  Hälsningar Karin
  "kulan"

  SvaraRadera
 2. Färgen skall hålla för maskintvätt. Jag har inte provat själv ännu men hört att det även går bra att köra disktrasorna i diskmaskinen.
  Det smidiga med pennorna är att det bara är att rita och så är det klart. Färgen behöver inte härdas i ugn som jag förstått att man gjorde med tidigare.

  SvaraRadera