söndag 8 maj 2011

Några nya armband ...

....där blått är minsta gemensamma nämnare. De är egentligen ganska olika men i alla är blått och grönt basfärgerna. Att kombinera färg och form är nog det roligaste och svåraste med att göra smycken. Det finns ju så många möjliga färgkombinationer och nyanser att leka med. Detta med färg är faktiskt en hel vetenskap. Det finns massor att läsa om färg och färglära för den som önskar. Mycket handlar om heminredning och mode men det finns även en hel del just om smycken och pärlor. En blogg som jag rekommenderar är Color for Bead Artists.

Ett länkat armband med mossgröna agater, turkosa tjeckiska glaspärlor och tennlås så en liten ängel som dinglar vid låset.Ett "frökenarmband" i blått. Det är en typ av armband som jag gjort många gånger, det första till storasysters första skolavslutning. Den krackelerade kvartsen ger en lite isig känsla vilket kan passa en het sommardag tänker jag :D
Förutom kvarts är det lite olika glaspärlor, några metallpärlor och aventurinchips. Aventurin är verkligen en favoritsten, den lite mjölkiga gröna färgen är så vacker.


Här en riktig vårbucket med blommor och blad i glas och så några sötvattenspärlor och vaxade prälor i årets färg honeysuckle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar