lördag 7 januari 2012

Nytt år - nya föresatser

Jag har varit ledig över nästan hela jul och nyår - min längsta julledighet sedan jag slutade ha jullov. Det har varit härligt. Och som alltid när jag är ledig börjar jag fundera på allt jag skulle vilja göra. Jag önskar förstås att jag hade mer tid för pysslande och kreativitet och har oftast fullt av ideer i huvudet.
Men ett nytt år är ju en utmärkt möjlighet för att fundera över vad man skulle vilja göra under det året.  Om sen allt blir verklighet är ju ett senare kapitel och tja det kommer ju fler år.
Jag skulle vilja utveckla mitt smyckesskapande och göra det personligare. Jag skulle vilja göra egan smyckesdelar som lås och berlocker så att hela smycket blir handgjort. Det finns ju massor med spännande tekniker att arbeta med, se bara min etsy treasury nedan.


Tekniker jag vill prova : 
silverlera
silversmide
resin
emaljering
sy mer
mönsterkonstruktion
mixed media blanda in textil i smyckena
stickning


Förutom smyckena skulle jag även vilja sy mer så att jag får användning av alla de fina tyger jag har samlat på mig. Jag funderar på om en kurs i mönsterkonstruktion skulle kunna vara en hjälp. Då skulle jag kanske kunna skapa kläder och kunna ändra mönstren så de passar mig bättre. Tror jag.
Som ni märker så var det inga pärlsömnadstekniker med på listan men det är nog inte helt sant. Jag har några ideer som innebär att brodera med pärlor på mina finaste tyger och då innebär det nog egentligen pärlbroderiteknik men resultatet är inte tänkt att bli så som man vanligen tänker sig pärlbroderi, överdådiga haklappshalsband är inte min grej.
Annars har jag provat att sy lite med pärlor men jag kan inte säga att jag tycker att det är så jättekul faktiskt. Visst går det att göra fantastiska skapelser med pärlor, nål och tråd men det är ju inte bara resultatet som räknas. Arbetet skall ju vara roligt också, tycker jag.Så länge får ni hålla till godo med ett vid det här laget rätt vanligt AnKa-armband som min faster fick i julklapp. Länkade pärlor (sodalite, montantablå och lavendelila fire-polished, grå vaxpärlor och filigranpärlor) och vid låset en sötvattenspärleängel.

 
  

2 kommentarer:

  1. Du har precis lika få idéer och planer som jag, typ.. Det finns inget underbarare än att lära sig nya saker! Ska bli spännande att se hur mycket du hinner med under 2012!

    SvaraRadera
  2. Ja, vi får väl se hur mycket jag hinner med. Så här långt har jag iallafall provat att sticka med ganska bra resultat. Det blir nog mer av det detta år.

    SvaraRadera