lördag 11 februari 2012

Ny kjol - dags för nya armband

Jag har köpt mig en ny härlig snurrkjol från Rino. Jag hade den på jobbet häromdagen och alla kommenterade den färglada kjolen. Så här i februarimörkret kan man verkligen behöva lite färg som avbrott med allt svart och grått som jag (och alla andra) annars klär mig i. Den är rundskuren i kraftigt bomullstyg så den står ut nästan som en ballerinakjol.
Till nya kjolen behöver jag givetvis även nya smycken och att skapa något i så här härliga färgen är en rolig utmaning. Tänkte börja med ett armband men har inte kommit längre än till att botanisera lite i pärllådorna. 
De här oreanga agaterna skulle jag gärna vilja använda. Jag har haft dem länge men hittills har det legat orörda. Men till den här kjolen känns det som om det verkligen passar. De ljust laxrosa pärlorna passar väldigt fint mot agaterna och kanske funkar det även med de röda pärlorna. Vet inte ännu vilken teknik jag skall använda men nog skulle det vara snyggt med koppar till. 

Ett alternativ som kanske skulle vara mer lättburet är att ta upp den grönturkosa färgen i tyget. Och använda de fina keramikpärlorna som även de legat länge i pärllådan. Och varför inte lite aventurin  en av mina favoritstenar. De här pärlorna säger till mig att de vill bli ett makramearmband och varför inte ett grovt med läderrem. Hoppas att hålen är tillräckligt stora.


Laddar för fullt inför syfestivalen som ju nu närmar sig med stormsteg. I år skall båda tjejerna följa med. De skall shoppa pärlor och jag skall köpa lite garn och se om jag inte klarar av att sticka en sjal. Vantarna saknar dock fortfarande sina tummar. 

3 kommentarer:

 1. Å, tänk om man var duktig på att göra smycken!!! Dina är så fina!!! Jag kände lite för (måste kolla vad dom hette..)aventurin med dom fina orange agaterna och keramikpärlorna tillsammans mixat med nåt diskret...
  Kanske blir det för mkt, men det gör nog inget för det krävs nåt färgrannt till kjolen känns det som.. hmm...

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken fin kjol! Härligt med lite färger, precis som du säger.

  Har du bestämt dig för sjalen än? Kom på att det finns en populär som heter Shetland triangle shawl, kolla på ravelry. Den tror jag är relativt enkel. Köp också Addi Lace-rundstickor till sjalprojektet, dessa kör jag med, och de är riktigt bra. 80-100 cm långa, så kan du använda dem till riktigt stora projekt också.

  Gör en lista!
  -Höger tumme
  -Vänster tumme
  /Klart!

  Eller så kanske vi skulle träffas på en kvällsstickning någonstans, så kan du få lite hjälp med tummarna.

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Har inte tittat mer på sjal faktiskt men jobbar på det här med lista
  -höger tumme
  -vänster tumma

  Det var bara det att lite örhängstillverkning trängde sig före i kön :-)

  SvaraRadera