lördag 12 maj 2012

Varför jag inte bloggar eller pysslar....

Jag är något av periodare när det kommer till fritidsaktiviteter, kanske särskilt eftersom fritiden är begränsad. Tiden räcker helt enkelt inte till att göra flera olika saker. Nu har jag altså ägnat tiden åt annat än bloggande och pyssel. Jag har läst en del, det är väldigt mysigt att sitta i fotöljen på kvällen och göra något vettigt som att läsa. Har nästan läst klart Cirkeln, den är kanske inte jättebra (jag är nog för gammal) men när jag väl börjat läsa den  så måste jag få reda på vad som händer sen. Så andra delen Eld är beställd. Storasyster är väldigt nyfiken på boken så troligen kommer jag att läsa om de tillsammans med henne.

Så har jag återigen, jag gör det varje vår försökt komma igång och bli en inbiten löpare som älskar löpning. Riktigt dit har jag inte nått men jag har insett att det går lättare om jag springer ofta. Var annan dag är mitt mål, det går sådär.

Så, sist men inte minst så är ju renoveringen en anledning till att jag inte pysslar, denna helg. Vår julgransfot var sönder i julas och en hel del vatten hamnade på golvet, med skadat parkettgolv som följd. Det har vi nu fått fixat. Golvet är underbart, så ljust, fint och orepat. Men när vi nu då var tvungna att tömma vardagsrummet tänkte vi passa på att måla väggarna. Inte färgen på bilden dock utan en väldigt ljus gul. Sen tror jag att jag skall färga gardinerna i någon mer vågad färg, de är beiga nu.

Egentligen skulle jag väldigt gärna stå i källaren och såga till min kopparplåt eller jobba med något annat av de smyckesideer som jag har i huvudet. Det är ju flera spännande tävlingar på gång som jag gärna skulle vilja delta i men vi får se om tiden räcker till. Inspira har en tävling med temat; skatter från jorden inre det är väl inspirerande. För att inte tala om Pagonis tävling med schlagertema där kan man ju verkligen ta ut svängarna. Dessutom har stareyes en tävling med temat Recycled art för vilket jag har flera ideer. Ja vi får se hur långt tiden räcker. Nu måste jag återgå till golvtäckning och maskning inför målningen.

1 kommentar:

  1. Ja, jag är också periodare. Syr på vintern och trädgårderar på sommaren( vår och höst också).. Sen har två av mina maskiner krävt service och den ena av dom pajjade faktiskt helt i vintras och även om jag fick låna en OL av en vän så vill jag helst inte sy på den utan väntar troget på att jag skulle ha råd att fixa båda två. Det har jag fortfarande inte haft så mina snälla föräldrar har gripit in och betalat hela rasket. Snart ska jag sy lite igen!! =o))

    Vad du är duktig som springer! Jag är en riktigt latmask, skulle aldrig ta mig ut varannandag..Pust...

    SvaraRadera