söndag 6 november 2011

Syfestival och färgproblem


I går var jag på syfestivalen på Älvsjömässan. Det var trevligt, inspirerande och inte så förskräckligt mycket folk. En del shoppat blev det förstås. Som synes har jag visst fastnat för rött denna gång. Varför vet jag inte riktigt. Det blir lätt så när jag är på mässa med stort utbud. Jag hade förberett mig och skrivit en ordentlig inköpslista denna gång men när jag gick hem från mässan hade jag ändå ingen större koll på vad jag hade köpt. Men det som stod på listan var med hem och det var kanske det viktigaste.
Sen blir det spännande och se vad det kan bli av härligheten. men det är ett senare kapitel.

Förutom det som syns på bilden så blev det ett härligt grönt ullgarn som min rara vän Emma skall sticka en sjal av till mig. Det blir en fin ishbel. Men något material till egen stickning blev det inte trots att jag sniffade på så mycket ullgarn att jag fick allergikänning av det :-)  Nu ångrar jag nog att jag inte köpte något att sticka av själv, det skulle vara roligt att prova. Jag har inte stickat sedan syslöjden men en inte allt för komplicerad sjal borde man väl klara av.

Tyger tittade vi inte så mycket på men visst såg jag ett och annat inspirerande som tex


från znokdesign som också kommer med underbara nyheter i november 


och fina babuschkor från Nea Nobelle

Eftersom Emma tagit på sig att sticka åt mig så har jag lovat henne armband och örhängen till en brun kofta som hon stickat. Nå det borde jag väl inte ha så svårt att fixa tänkte jag och plockade fram mina bruna pärlor. Men sen blev jag sittande. Brunt är inte en färg som jag normalt använder som grundfärg i mina smycken och just nu känns det jättesvårt. När jag hade plockat runt med pärlorna ett tag satte jag mig vid datorn för att söka inspiration. Andra klarar ju av att göra makalösa skapelser i brunt visade det sig.
Se här min treasury list jag roade mig med att göra på etsy.Så nu har jag funnit inspiration och en ide som kanske kan vara användbar har börjat rota sig i min skalle men kanske roar jag mig med att göra en lista på etsy istället, vi får se.
3 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med mässan?! Jag var där på fredagen och då var det en hel del folk...
  Fick också med mig en del som jag inte räknat med från början...

  SvaraRadera
 2. Det var nog första gången jag blev kallad rar! Jag får tacka för det!

  Vilka fina inspirerande bilder du har i din treasure list. Jag ser fram emot att kika på smyckena som du funderar på.
  /Emma

  SvaraRadera
 3. Hej, tack för titten hos mej. Angående bilden med favoriter fr Etsy: jag gör en 'dump' från favorit-listan i min Etsy, och fixar till den i paint. Vet inte att det går att göra det enklare..
  Mycket fina smycken här- skapa på!!
  Vi hörs
  Eva

  SvaraRadera