måndag 9 april 2012

Med metalltråd och virknål

 Att virka smycken med metalltråd är något som jag länge velat prova och gjort något misslyckat försök med tidigare men skam den som ger sig. Det krävde en del experimenterande och mod att strunta i det som stod i beskrivningen jag hade. Mitt första försök kan nog närmast beskrivas som ett virrvarr men när jag hade förstått hur viktigt det är att hålla ordning på varven och hela tiden platta ut arbetet samt inte minst bytt den lilla virknålen som jag började med till en ordentligare i storlek 4 fick jag ihop detta armband. Inte så illa, tycker jag.

Funderar genast vidare på vad man kan göra med samma teknik. Att kombinera tråd i olika färg känns som en kul ide för nackdelen med armbandet är att jag upplever det som lite "osynligt" när man bär det.

Återbloggar några örhängen som matchar armbandet snyggt.

4 kommentarer:

 1. Ser riktigt bra ut! Har också virkat ett halsband och armband för länge sedan, som bara blev liggande... Men det var kul att knåpa ihop. Lite öm i fingrarna bara...

  SvaraRadera
 2. De där virkade metallarmbandet tycker jag är så fina. Bra idé med lite olika färg på trådarna!

  SvaraRadera
 3. Jag har också försökt med silvertråd, men det var väldigt litet och sedan med art wire. Det med färg kan bli väldigt speciellt och skirt med rätta pärlor. Kul!

  SvaraRadera
 4. Tack för era kommentarer.

  SvaraRadera