fredag 27 april 2012

Spring collection


Jag har skapat en liten vårkollektion. 

Den här underbara ljusgröna färgen som alla nya blad har tycker jag är så vacker och den lockar mig verkligen till att skapa. När jag gjorde smyckena var det ju ganska kallt och inte särskilt vårlikt men nu verkar ju den riktiga våren äntligen ha kommit. Så vad kan väl då vara bättre att visa en vårsmycken? 

Hela kollektionen går i färgerna grönt, blått och vitt.  Tänk dig en solig skogsbacke full med vit- och blåsippor.


Det här vackra glaslövet talar verkligen för sig självt, det behövde bara kompletteras med några enkla blommor.


Ett halsband för en vårbrud kanske, eller någon annan som skall på vårfest. De kantiga glasbumlingarna har jag haft i pärllådorna ett tag i väntan på att det rätta smycket skall bli till. Först hade jag tänkt att det skulle bli ett armband men det kändes bättre runt halsen.




Lövhänget och det länkade armbandet ovan har rest iväg i ett pysselbyte på sjalbarn där jag fortfarande hänger mig kvar trots att jag ju inte har några små barn längre. Men det finns ju så många trevliga, kunniga pysslar där så det går inte att slita sig. Annars är ett bra blandat hantverksforum något som jag saknar. Det finns ju flera olika forum men jag har inte hittat något med den bredd jag skulle önska. 

Nåväl, byte var det ju. På sjalbarnsbyte skickar man till en person och får tillbaka från någon annan. Jag skickade armband och bladhänge till Snurrfian och fick det gjutna bladfatet som smyckena ligger på från Virkfröken (Maddemoa)  förutom att vara bra rekvisita till smyckesfotografier tänker jag att det skulle kunna funka fint som badkar till våra undulater. Om nu bara undulaterna kunde förstå nöjet i att bada.


söndag 22 april 2012

En vårbukett

Gårdagens inspirationsförlamning släppte, tack och lov! Det hjälpte visst att blogga om det.

Ett hänge lyckades jag få ihop och ofta är det ju starten som är det svåraste. Jag funderar på att göra att till men inte hänga det på kedja utan försätta upp på högra sidan och länka pärlor i samma färgtema och kanske ha något textilt eller kedja på den vänstra sidan. Vad tros om det. Finns ju dock risk för att halsbandet blir obalanserat, särskilt om jag använder lätt textil på ena sidan.

Har också plockat ihop en nu liten färgkombo som ligger på pärlbordet just nu, så får vi se om den förkastas eller om det kan bli något av den.
Enkla örhängen av blommorna känns ju också mycket lockande.

lördag 21 april 2012


Sitter med mitt härliga vårpaket som jag fick i April RAK en på nätverket Inspira.
RAK står för den som Random Act of Kindness och är helt enkelt byten som cirkulerar. På bilden ses paketet jag fick från TopazCat nu i April Jag tycker verkligen att det var ett inspirerande paket. Älskar den fina gröna färgen i de stora pärlorna och har längtat efter fina akrylblommor. 

Jag har dessutom en fin liten bild som min dotter har ritat som jag länge har tänkt att jag skall ha som färginspiration till något smycke jag gör.

Men ändå är det så svårt! Det blir bara en massa färg utan sammanhang. Jag får inte till det, jag vet inte vad jag skall göra och de idéer jag hade blir inte bra.

Som så ofta när jag behöver inspiration beger jag mig till etsy och där hittar man ju ett och annat fantastiskt smycke. Vem vill inte göra smycken som Cheryl Perrott eller Judit Ebert?
halsband av Cheryl Parrott

måndag 9 april 2012

Med metalltråd och virknål

 Att virka smycken med metalltråd är något som jag länge velat prova och gjort något misslyckat försök med tidigare men skam den som ger sig. Det krävde en del experimenterande och mod att strunta i det som stod i beskrivningen jag hade. Mitt första försök kan nog närmast beskrivas som ett virrvarr men när jag hade förstått hur viktigt det är att hålla ordning på varven och hela tiden platta ut arbetet samt inte minst bytt den lilla virknålen som jag började med till en ordentligare i storlek 4 fick jag ihop detta armband. Inte så illa, tycker jag.

Funderar genast vidare på vad man kan göra med samma teknik. Att kombinera tråd i olika färg känns som en kul ide för nackdelen med armbandet är att jag upplever det som lite "osynligt" när man bär det.

Återbloggar några örhängen som matchar armbandet snyggt.

söndag 8 april 2012

Som påskägg på tråd

Glad påsk är kanske lite för sent att säga. God fortsättning då säger man så på påsken?
Nåväl, påsk är det och hoppas att den är glad och trevlig för alla. Jag har förutom att äta ägg och godis utnyttjat påskledigheten till att leka lite.  Detta lekfulla halsband har det resulterat i. Inget för de blygsamma men ett härligt vårsmycke, tycker jag.
Enklast tänkbara teknik. Vanliga knutar mellan pärlorna och tråd i avvikande färg, pärlor i trä , glas, porslin och gul metall. De flesta har jag hittat i pärllådorna från det att barnen var små.

Jag hade ovanlig tur denna påsk för i mitt  påskägg fanns en efterlängtad iPhone så jag har inte bara lekt med pärlor utan även en del med telefonen. Nu när jag har en så fin telefon måste den ju få ett fint fodral. Har hittat en del inspiration på etsy.