måndag 26 december 2011

Årets färg 2012: Tangerine Tango

Pantone utser varje år en "årets färg" och 2012 är det "Tangerine Tango". Den är en i en rad färger som betecknas som vårens färger 2012. Det är en härlig palett med klara vackra färger som är lätta att ta till sig och som inbjuder till skapande. Tangerine Tango och den gula är helt klart de färger som sticker ut. Min spontana tanke var nej, detta är värre än förra året då "Honeysuckle" var årets färg. 
Förra året tänkte jag att den där fula rosa är en färg som jag aldrig kan använda i mina smycken och så är det ju lätt att tänka även om detta års orangea färg. Och visst jag skulle ju inte vilja ha en tröja i någon av dessa färger men som accent till andra färger gör de sig mycket väl.
Första gången jag använde Honeysuckle var i ett vårblommigt armband där jag tycker att det funkade alldeles utmärkt.

Så nu tänkte jag inte låta den orangea färgen avskräcka mig.  Utan tänkte istället på hur jag kunde använda den bäst och vilka färger den kunde kombineras med. Inspiration fann jag bland annat på Beverly Ash Gilberts blogg och när jag letade på etsy hittade jag fantastiska kreationer och färgkombinationer.

Jag valde att kombinera med blå, gröna och turkosa toner som förutom orange även kombinerades med silver. För att göra det lite extra festligt har jag även avslutat med små spiraler på de orangea pärlorna. Det här med spiraler får jag nog öva lite mer på tror jag. Det borde ju inte vara så svårt tycket jag men att få dem jämna och fina och lagom stora var inte det lättaste.

Det tjocka och maffiga rasselarmbandet tror jag skulle bli fantastiskt till en smaragdgrön festblåsa som den fina klänningen från filmen Atonement. Fast först måste jag göra ett par matchande örhängen och önska mig en fin grön klänning till nyår.
1 kommentar:

  1. Det där med färger och mode tycker jag är svårt att bry sig om. Jag vill gå helt efter känsla när jag skapar, annars blir det fel för mig...

    SvaraRadera